Založ si blog

Trendy v mode

O tom, že sa aj inak obyčajný odev dá veľmi pozdvihnúť pomocou doplnkov, tu snáď nikto nepochybuje. Bižutéria – náhrdelníko, či náramkov – môžete mať celú krabicu a každý deň niečím novým odvádzať pozornosť od toho, že zvyšok vášho outfitu je celkom priemer. Čo na to trendy?

Zameriam sa dnes hlavne na náhrdelníky. Trend vyplývajúce z prehliadok na tento rok aj z nových kolekcií na budúci rok je jasný: hlavne nápadne. Aj minimalistický šperk by mal zaujať. Nosia sa reťaze, nápadné závesy, bizarné šperky. A veľa takých, aké sú vidieť na prehliadkach, sa dá kúpiť alebo vyrobiť.

Strieborné šperky s veľkými kameňmi v jasných farbách (tyrkysová, oranžová, červená, žltá) sú na leto ako stvorené. Noste k nim maxišaty s nenápadným vzorom alebo jednofarebné vo farbe, ktorá je na náhrdelníku alebo s ním ladia. Nápadnú etno bižutériu v pohode kúpite na eBay od čínskych predajcov, u nás mávajú veľké náhrdelníky.

Perly nevyjdú z módy nikdy, ale raz šnúrkou toho dnes moc nevytrhne. Jednoduchý perlový náhrdelník patria k retro štýlu alebo tam, kam je vhodné ísť decentne, ale inak sa perly nosia v množstve väčšom než malom, buď samotné, alebo kombinované s reťazami a stuhami.
Množstvo perál a reťazí upravte podľa vlastnej odvahy. Hodí sa k fiflenkovsky rockovému štýlu alebo na zhodenie čiernobiele elegancie.

Šnúry rôzne veľkých perál je najlepšie nakúpiť v obchodoch s korálkami a zviazať si ich podľa svojho. Retiazky a reťaze tiež. Inak mávajú náhrdelníky tohto typu bežne v obchodoch typu.

Samotné reťaze sa nosia buď veľa hrubé po jednom alebo niekoľkých, alebo tenšie v celých kaskádach. Farba: zlatá, čierna, čiernostrieborná, medená.
Reťazové náhrdelníky dodajú outfitu šmrnc. Hodí sa k čiernym nohaviciam a bielej blúzke, čo je inak kombinácia hodná cirkevné školy (je snáď jasné, že oboje musí perfektne sedieť, z vriec neurobí šik ani šmrncovnú náhrdelník); samozrejme ku koženej bunde, k blogerkovskému štýlu aj k jednoduchým šatám. Strieborné náušnice sa budú skvele vynímať na čiernych šatách; keby boli ešte navyše kožené, tým lepšie. Vzhľadom k nápadnosti je to skôr večerné (večírkový, koncertovať) model, zato poriadny.

Recenzia online filmu Spotlight

04.04.2016

Možno pre niekoho prekvapivý výherca oskarov za rok 2015 v kategórii najlepší film, ale čo sa týka obsahovej časti a dramatičnosti, konečne po dlhých rokoch vyhral film investigatívnej tému nezahrňujúci tie najväčšie hviezdy holywoodskeho plátna, ale práve obsahovo bohatý a strhujúci nakrútený podľa skutočnej udalosti z Bostonu. Keďže niekto, kto troška do [...]

gobbels

Aj zadarmo. Berlín sa nevie zbaviť vily po Goebbelsovi, uvažuje o zbúraní

03.05.2024 23:03

Berlín sa snaží zbaviť vily, ktorú kedysi vlastnil šéf propagandy nacistickej Tretej ríše Joseph Goebbels.

nemecko požiar

V Berlíne vzbĺkla hala firmy zo skupiny Diehl. Vyrába aj systém Iris-T dodaný Ukrajine

03.05.2024 21:45

S plameňmi v berlínskej časti Lichterfelde bojovalo 180 hasičov, ale požiar do večera pod kontrolou ešte nemali, napísala DPA.

Rusko / Špehovanie / Kyberkontrola /

Spojené štáty odsúdili ruské kyberútoky na Európu vrátane Slovenska, je za nimi známy aktér

03.05.2024 21:17

USA skupinu spojili napríklad aj so zasahovaním do amerických prezidentských volieb, ktoré vyhral Donald Trump.

brazília, priehrada, pretrhnutie, voda, záplava

Juh Brazílie sužujú najhoršie povodne za 80 rokov, 37 ľudí zomrelo

03.05.2024 20:37

Je to už štvrtá takáto ekologická katastrofa za rok, v júli, septembri a novembri 2023 udreli záplavy, pri ktorých zahynulo celkovo 75 ľudí.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 2
Celková čítanosť: 2451x
Priemerná čítanosť článkov: 1226x

Autor blogu

Kategórie

Archív